Ineke Hamoen

Edelsmid, wat een heerlijk vak! Ik hou van het bezig zijn met edelmetalen, het vormen, solderen, vijlen, schuren en de finish! Het zoeken naar mooie edelstenen en hier een ontwerp voor maken. Iemand blij maken met een uniek persoonlijk sieraad waaraan met liefde en aandacht voor detail is gewerkt, dat is wat ik fijn vind van dit vak.

Een ontwerp ontstaat. Het komt overal vandaan. De natuur, kunst, architectuur, een steen, een structuur, een omhelzing. Of door een persoonlijke vraag van iemand. Ik kan een geweldig gebouw of een prachtig meubel zien: Het raakt me, blijft bij me of ebt weer weg. Het groeit, verandert, ik twijfel, laat het even liggen en begin morgen opnieuw. Dit is mijn manier van werken, mijn concept. Ik hou van eenvoud, een blikvanger, een sterke vorm. 'Less is more" is wat bij me past.

Ook hou ik van mensen en hun verhalen, van aandacht en verbondenheid. Ik droom van een wereld waarin we respect hebben voor elkaar, voor de aarde en de generaties na ons. Vanuit die gedachte leef ik, werk ik, hergebruik ik en probeer ik duurzaam om te gaan met materiaal en zo min mogelijk te verspillen.

Wat heerlijk is het dat ik nog zoveel kan doen en nog zoveel kan leren!                                                                                                                                 Foto's:  Marco Hamoen Fotografie

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.